FAQ

Välkommen till WYBER®. Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Din profil och matchningar (WYBES)

Vilken info bör jag dela på WYBER?

Det är helt upp till dig som användare. Vi frågar dig om ett användarnamn, en bild, födelsedatum, telefonnummer och tillåtelse för att spåra dina GPS koordinatorer, men du kan använda tjänsten enbart genom att dela ditt telefonnummer. Du måste dock själv äga din information, det är inte tillåtet att använda någon annans telefonnummer och telefon för att skapa ett konto.

Vad ska jag lägga till i min presentationstext?

Det är helt upp till dig. Du kan exempelvis skriva in kortfattat vad du gillar, vad du söker, dina intressen, eller en enkel hälsningsfras.

Hur tar jag bort en WYBE?

Om du ångrar en skickad WYBE? Du kan när som helst ta bort en matchning genom att välja Sluta WYBA, eller Ångra din skickade WYBE i WYBES vyn.

Hur fungerar WYBER® matchningarna?

Du skickar en WYBE, öppen eller hemlig när du ser en användare i närheten på kartan som du har ett intresse att få kontakt med. Om mottagaren väljer att acceptera din WYBE så kan ni börja chatta med varandra. Om två användare har skickat hemliga WYBES till varandra så blir de öppna för varandra i appens chat funktion.

Hur WYBER® fungerar

Är det gratis att använda WYBER®?

Ja, i nuläget det kostar ingenting att använda WYBER®.

Hur fungerar WYBER®?

När du skapat ditt konto och gett WYBER® tillåtelse att spåra dina GPS koordinatorer så tas du till den stad/plats i Sverige där du befinner dig. Du har då möjlighet att checka in på en vald plats och ställa in filter på pronomen, ålder, avstånd för att se andra användare som också har checkat in.

Eftersom WYBER® fokuserar på matchningar i realtid så kan alla användare enkelt ställla om sig till att visa sin profil som Anonym, och vi ställer inga krav på att användare måste skriva in sitt riktiga födelsedatum, ladda upp en bild eller skriva in profilinfo. Vi strävar efter att vara en brygga mellan människor för att mötas och ta till vara på de värdefulla connections som finns i realtid, här och nu.

Kan man använda WYBER® en dator eller surfplatta?

I nuläget går det enbart att använda WYBER® via mobiltelfon eller surfplatta.

Var fungerar WYBER®?

Du kan för närvarande använda WYBER® vartsom helst i Sverige, men vi har planer på att expandera globalt 2023 och en vision om att tjänsten ska fungera på samma sätt vart i världen användare befinner sig. Villkor och bestämmelser samt vår integritetspolicy gäller enbart för användare i Sverige.

WYBER® funktioner & konto

Hur fungerar aktivitetsvyn?

När du har checkat in på din valda plats så kan du söka på olika aktiviteter och evenemang i din närhet. Du får då upp en lista som visar saker att göra på just den plats du checkat in på.

Är det säkert att använda WYBER®?

Du väljer i vilken utsträckning och vad du vill visa/dela med andra användare, samt när. Du kan enkelt skifta mellan synlig/anonym profil om du inte vill att andra ska se den information som du valt att dela under din profil. Vi vill att alla användare ska känna sig trygga och säkra, både i sitt användande av applikationen och i sina interaktioner med andra. Därför fokuserar vi på realtid och matchningar mellan människor här och nu. Vi kommer aldrig att göra det till ett måste för dig som användare att dela din personliga information och du visas enbart för andra om du checkat in på din valda plats. Ditt telefonnummer som är ditt användarid sparas krypterat på en säker server hos oss, och WYBER AB tar fullständigt ansvar för att din informtion inte delas med någon part utanför företaget eller kommer i orätta händer.

Hur samlas min data in?

Du registrerar dig med ett telefonnr. som du är ägare till, vilket också kommer att fungera som ditt användareid och identifierare i kontakt med oss. Du får då direkt skickat en 6-siffrig kod som du änvänder för att registrera dig eller logga in med (om du loggat ut från appen). Vi frågar dig också om ett användarnamn, ett födelsedatum, en bild, och ett pronomen. Dessa uppgifter är frivilliga att lämna och samlas in med ditt samtycke. Vi kommer aldrig att dela din information utanför företaget och när du avslutar ditt konto så raderas alla uppgifter som vi har sparade hos oss. Vill du inte visas för andra i din närhet så kan du enkelt checka ut eller skifta till anonym användare. Du väljer själv om du vill acceptera en mottagen WYBE och du har möjlighet att blockera eller rapportera andra användare om du känner att du får kontakter av stötande karaktär.